9 db szép húsos TV paprika
50 dkg darált hús
20 dkg rizs
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter paradicsomlé
kevés cukor
só
őrölt bors
pirospaprika
1-2 ek. olaj
A paprikákat kicsumázom és alaposan megmosom, majd hagyom lecsepegni. Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vagdalom és kevés olajon kicsit megpirítom. Egy tálba beleteszem a darált húst, majd hozzáadom a szűrőben alaposan megmosott és lecsöpögtetett rizst. Jöhet mellé a pirított hagyma-fokhagyma keverék, és ízlés szerint befűszerezem. Én mindig megkóstolok egy picit a töltelékből, mert csak így tudom biztosan, hogy mindenből a megfelelő mennyiség került bele. Ha jó az ízvilág, jöhet a töltés. A paprikákba egyenként beleadagolom a tölteléket, de nem nyomkodom túl tömöttre, hiszen a rizsnek hely kell, mert főzés közben a szemek megduzzadnak. A betöltött paprikákat egy lábosba rendezem, ráöntöm a cukorral és sóval időközben beízesített paradicsomlevet, majd takarék lángon felteszem főni. Kb. 40-50 perc alatt fő készre, addigra a paradicsomlé is kellően besűrűsödik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.