5-6 darab szép, méretes paradicsom
50 dkg. csirkemáj
20 dkg zabpehely
1 tojás
egy csokor petrezselyem- vagy zellerzöld
só, bors
A paradicsomoknak a kalapját levágjuk, a belsejüket kiskanállal kivájjuk, enyhén megsózzuk.
A csirkemájat késsel elkaparjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, felvert tojást, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Eldolgozzuk, majd megtöltjük a masszával a paradicsomokat. Figyeljünk arra, hogy púposan töltsük meg. Ferdén rátesszük a kalapjukat, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokon előmelegített sütőben kb. fél óra megsütjük. A sütés utolsó harmadában minegyik kalap tetejére egy kis szelet sajtot teszünk,s ráolvasztjuk.
Ha kimarad a töltelékből, azt simán fasírtnak is megsüthetjük, vagy tv paprikát félbevágva, magjait kiszedve azt is megtölthetjük. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg, s úgy sütjük meg.
Nagyon finom, gyors előétel, de körettel könnyű főétel is lehet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.