Hozzávalók:
2db patisszon, 25 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 10 dkg füstölt sajt, 1 db tojás, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, 1 csokor kapor, 3 ek napraforgó olaj, vagy zsír, bors, só, ízlés szerint 2 db cukkini
A kicsi patisszonok kalapját levágjuk, az alsó részből a magvakat kikanalazzuk. Ha nagyon kicsi nyílás keletkezik, akkor még forgácsolunk ki egy keveset a húsából is. Forrásban lévő, sós-ecetes vízben pár percig előfőzzük, majd félretesszük hűlni.
A rizst a szokásos módon párolt rizsnek elkészítjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban aranyszínűre fonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük, sózzuk-borsozzuk.
Ha a hús és a rizs is kihűlt, összekeverjük a tojással, a reszelt sajt és a tejföl felével, és a patisszon forgáccsal (ha van), meg a finomra vágott kaporral.
Kikent tűzálló tálra vagy tepsire helyezzük a patisszonokat, megtöltjük a húsos-rizses keverékkel, a tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, és a reszelt sajt másik felét is.
alufóliát borítunk a tetejére, és előmelegített forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd levesszük a fóliát, és kissé megpirítjuk.
A cukkinit megtisztítjuk , ketté vágjuk kis csónakokat készítünk belőle, besózzuk kicsit állni hagyjuk. Ugyan ezzel a patisszon töltelékkel töltöm meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.