6 db. pritaminpaprika
6 db. tojás
6 szelet sonka
12 szelet (15 dkg.) trappista sajt
só bors
kevés olaj a sütőedény aljára
A paprikákat mossuk a csumáját kivágjuk, a belsejét sózzuk, borsozzuk.
Egy jénai tál aljára sorakoztatjuk, minden paprikába belenyomunk egy - egy sonkát
erre rakjuk a vékonyra szeletelt trappista sajt felét, egyenlően elosztva.
Ráütünk 1-1 tojást, sózzuk, borsozzuk, végül a maradék trappista sajtot elosztjuk a tetején, kevés olajat öntünk a jénai aljára és 175 fokon kb. 30 - 40 percig sütjük.
Ha szépen kezd barnulni a sajt, akkor kivesszük a sütőből.
Melegen friss kenyérrel kínáljuk.
Én másnap hidegen ettem és nagyon ízlett.
A fűszerezés egyéni, ki, mit szeret azzal variálhat kedve szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.