4 szelet sertéshús
4 szelet baconszalonna
reszelt sajt
pici lila hagyma
zsömlemorzsa, liszt, tojás a panírhoz
étolaj a sütéshez
40 dkg burgonya
A hússzeleteket vékonyra kiklopfolom, fokhagymás tejbe beáztatom ( kb 2 óra )
A hússzeletekről leöntöm a tejet, leitatom a fölösleges nedvességet egy papírtörlővel.
Egy tányérra leterítek egy szelethúst, kettévágom a bacont és ráteszem a húsra.
Teszek rá egy karika lilahagymát, rászórom a reszelt sajtot.
Feltekerem a húst mint a roládot.
Lisztbe forgatom, tojásba majd morzsába.
Bő forró étolajba lassú tűzön sütöm, először fedővel befedve, majd a fedőt levéve.
Közben kisütöm a burgonyát, és az előző nap elkészített, összeérlelt franciasalátával tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.