Ezt megfogom sütni!Biztos finom!
Töltelékhez:
15 dkg füstölt sonka,
1 db tojás sárgája,
1/2-1 tejföl / ízlés szerint/,
só,
őrölt bors,
2-3 tömlős sajt,
3 gerezd fokhagyma.
Palacsintatészta:
ugyanúgy készül, mint az édes palacsintáé, csak nem édesre, hanem sósra keverem ki.
A tetejére is sós alapanyagokat rakok, lásd az elkészítésnél...
Tetejére: petrezselyemzöldje, csibesonka, ízlés szerint zöldség.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Hagyományos módon kisütöm az összes palacsintatésztát, de ezúttal sóval-borssal fűszerezve.
Töltelék:
A tojás sárgáját krémesre verem a fél doboz tejföllel / aki szeretné, hogy savanykás legyen a töltelék, beletehet többet is/, majd hozzáadok annyi tömlős sajtot / 2-3 db/, hogy sűrű legyen a massza, nehogy kicsurogjon a tésztából!
Hozzáadom a felkockázott füstölt sonkát és az összezúzott fokhagymákat, ízlés szerint picit sózhatom, borsozhatom.
Ezzel megtöltöm a palacsintákat, feltekerem és kivajazott jénai tálban addig sütöm / kb. 10 perc/, amíg a sajtszeletek és a sonka szeletek rá nem pirulnak. Tetejére lehet kenni nagyon vékonyan / én pöttyöztem. Az Erős Pistát és meg lehet szórni friss petrezselyemzöldjével.
Uborkakarikákkal és paradicsommal tálaltam.
Hidegen és melegen is fogyasztható, párom még leveshez is ezt ette, de vendégvárónak is kitűnő!
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.