Töpörtyűs pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg töpörtyű
3 dkg élesztő
egy kevés tej
2tojás
5 dkg zsír
só
(aki szereti bors én nem szoktam bele teni)
A lisztet összegyúrjuk a darált töpörtyűvel, a tejben megfutatott élesztővel, a tojások sárgájával, a tejföllel, zsírral sóval, meg a törött borssal. Másfél óra hosszat kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyútjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Késsel kockára bevagdaljuk, tetejüket a fehérjékkel megkenjük és a pogácsákat a sütőben szép barnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.