A fügét és a rebarbarát megmossuk, apróra vágjuk. Belerakjuk egy kisebb lábosba, rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mozsárban finomra tört kardamom magot, a citrom levét és a vizet.
Lassú tűzön főzzük, míg a füge megpuhul és kezd szétesni, és az egész jól besűrűsödik.
Ezután hozzáadjuk a rózsavizet, azzal is forraljuk még 5 percig.
Tisztára mosott kicsi üvegekbe tesszük.
A lekvár az üvegekbe töltés alatt folyamatosan a tűzön legyen, hogy ne hűljön ki. Mikor egy üveg megtelt, azonnal lezárjuk és fejre állítjuk.
Sorban így teszünk minden üveggel és mindegyiket legalább 5 percig fejre állítva hagyjuk.
Visszaforgatás után mehetnek is a végleges helyükre.
Semmi dunsztolgatásra nincs szükségünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.