Finom
10 db tojás,
10 adagolókanál Yummi,
10 ek, liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
Krém:
2 cs triplacsoki puding,
15 dk margarin,
5 dl tej,
2 dl habtejszín
1 Katica bevonó csoki
10 tojásfehérjét habbá verem, majd hozzákeverem géppel a sárgáját amit előzőleg a 10 adagolókanál yummival kikevertem és hozzáadtam a szódabikarbónát. 10 ek lisztet fakanállal apránként beleszitálva adom hozzá.
Majd egy szilikonnpapírral kibélet tepsibe öntöm és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, amit 5 perc után 175 fokra visszakapcsolok.
Tűpróbával ellenőrzöm a sülést, kb 25 perc múlva kész. Ha kihűlt 3 lapra vágom. Közben a 2 cs tripla csoki pudingot egy magas falú keverőedénybe teszem 5 dl hideg tejjel és előbb lassú, majd gyors fokozaton habverőgéppel 2 percig keverem.
Majd hozzáadom a 15 dk margarint is, azzal is jól elkeverem és végül a tejszínt is felverem és összekeverem a krémmel.
Ezzel töltöttem be a piskótalapokat.
Közé fejtette meggyet szórtam (csak keveset, kb25-30 dk fagyasztott volt és a két krémre szórtam.)
A tetejére is tettem krémet, vártam, hogy megszilárdúl reggelre, de sajnos nem tette, ezért 1 Katica tortabevonót voltam kénytelen rá tenni.
De nem baj, nem rontotta el! Nagyon finom lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.