Hozzávalók:
40 dkg Marhalapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy zöldpaprika, ¼ zöld csípős paprika, 1 nagy paradicsom, 1 teáskanál köri, 2 teáskanál fűszerpaprika, só ízlés szerint, 3 evőkanál oliva olaj, 3 dl alap lé 1 doboz csicseri borsó
Köret:
10-15 dkg kuszkusz, 5 dkg vaj, 1,5-2dl ala plé, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst nagyobb kockára szeleteljük és az olivaolajon meg pirítjuk, közben a vöröshagymát apró kockára vágjuk, paprikákat és a paradicsomot nagyobbra. A megpirult húsra tesszük a fűszerpaprikát, curryt, sót ízlés szerint és jól elkavarjuk ekkor hozzáadjuk a hagymákat zöldségeket és rá öntjük az alap lé felét lefedjük és hagyjuk puhulni kb másfél órát ha szükséges pótoljuk a maradék alap lével. Ha már puha a hús akkor bele tesszük az 1 db leszűrt csicsre borsót, és még 10 percig együtt főzzük.
Kuszkusz:
Az alap levet felfőzzük és a kuszkuszra öntjük letakarjuk 20 percig addigra megpuhul, 5 dkg vajat bele tesszük és villával jól elkeverjük petrezselyem zölddel megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.