Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
1 db tojás
5 evőkanál gríz
2 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
csapott kávéskanál só
fél citrom leve és reszelt héja
a hempergetéshez
5-10 dkg darált dió /jó, ha bőven van rajta/
Elkészítés:
A túrót villával összetöröm, majd az összes hozzávalóval elkeverem.
Több órára félreteszem, akár egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a gríz megdagadjon benne.
Vizes kézzel gombócokat formázok belőle, majd sós, forró vízben megfőzöm. Addig kell főzni, míg feljönnek a víz tetejére és még néhány /2-3/ percet! Ellenőrizhető, hogy megfőtt-e, ha kettévágunk egyet.
A diót ledaráljuk és szárazon egy serpenyőben megpirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen.
A kifőtt, lecsepegtetett gombócokat a pirított dióra szedjük és rázogatással megforgatjuk benne.
Porcukorral meghintve és édesített tejföllel, esetleg vanília sodóval tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.