10 db tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
1 cs sütőpor
5 dkg vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja
4 dl hulala tejszín
1 dl tejföl /ha száraz a túró/
1 kg tehén túró
20 dkg cukor
Előkészítés: A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk.
Elkészítés: A tojások sárgáját 8 kanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a tojáshabot és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, óvatosan, hogy ne törjük a habot. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon, k.b. 35-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni majd lapjával ketté vágjuk.
Krém: Az áttört túróhoz adjuk a 20 dkg cukrot, citromhéjat, tejfölt, vaníliás cukrot és a felvert tejszínhabot./tegyünk félre díszíteni/ A krémmel megkenjük a piskóta alsó lapját majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét is megkenjük krémmel és tejszínhabbal díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk. Aki szereti tehet bele mazsolát is.
24x30-as tepsiben sütöttem, 12 kockába vágtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.