50 dkg liszt...
3-4 dl tej
2 tojás sárgája
pici só
5 dkg cukor
0.75 dl olvasztott zsír vagy olaj-zsírral jobb
4 dkg élesztő+3t.k cukor
Töltelék:
50 dkg túró
5-6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 tojás sárgája
1 tojásfehérje kemény habbá verve
csipet só
A hozzávalókat a zsír kivételével a dagasztógépbe tettem,az élesztőt hagyom kelni a langyos tejben a cukorral.(én kézzel dagasztottam) majd egy kicsit később azt is hozzáöntöttem. Lágy hólyagos tésztát kaptam, amelyet duplájára hagytam kelni. Ezután kb. 5 mm-re nyújtottam, majd 10x10 cm-es négyzetekre osztottam.A közepére tettem egy-egy evőkanállal a töltelékből,majd 3-4 meggyszemet ,(én házi meggydzsemet tettem rá) majd összefogtam a 4 csúcsot és megtekertem. Sütőpapíros tepsin még 20 percig pihentettem. Ezután a tésztánál maradt 2 tojásfehérjével megkentem a batyukat, majd 180 fokon készre sütöttem.Megszórtam vaníliás porcukorral !
Tipp: ez a kelt tészta nagyon jó: buktához, kalácshoz, csigához.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.