Gyönyörűek!
A tésztához:
60 dkg finom liszt
2 db tojás sárgája
3 dkg élesztő
3 dl tej
csipet só
2-3 ek.cukor
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
50 dkg tehén túró
2 db tojás sárgája
1 cs.vaníliás cukor
4 ek cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
porcukor
Előkészítés:Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk.A lisztből,olvasztott margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk.Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakava meleg helyen egy órát kelesztjük.Közben elkészítjük a tölteléket:A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával.Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.
Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk.Kb.8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot majd kicsit össze nyomjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk.Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.