Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Túrós charlotta

felvitel dátuma: 2013-03-04 05:49:36       mai nézettség: 1       nézettség: 839
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

2x6-ból tojásos piskótatekercs őszibarack lekvárral ízesítve

500 g tehéntúró

5 dl tejszín

1 ü őszibarackbefőtt/konzerv

1 dl a befőtt/konzerv levéből

20 g zselatin

kristálycukor ízlés szerint

1 citrom reszelt héja (elhagyható)

2 cs vaníliás cukor

2 cs vaníliás cukor

         1 cs habfixáló

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Piskótát sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható, mint tudjuk nem ettől lesz szép), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra.  A késztésztát helyezzük egy tiszta, nedves konyharuhára még melegen, óvatosan tekerjük fel sütőpapírral együtt. A sütőpapír magába szívja a hőtől keletkező nedvességet, így a tészta nem ázik el. A feltekerést ismételjük meg kétszer, háromszor, majd a tésztát összetekerve hagyjuk kihűlni. Így ha kihűlve megtöltjük, akkor sem fog eltörni.

 

 A túrót összetörjük pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját.  A zselatint feloldjuk 1 dl barack lében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) - kiválthatjuk natur joghurttal-adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.

 

Kell egy gömbölyű kb 2 literes edény, melyet folpackkal   kibéleleltem.. Ez bármilyen tál lehet. A piskótatekercseket kb. vékony, 1 cm-nél kisebb szeletekre vágtam. .A vékony szeletelt piskótával szorosan kibéleleltem az edény belsejét, alját is. A lyukakba kis darab piskótákat tettem. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét  folpackkal, picit megnyomkodjuk és hűtőbe rekjuk úgy 4 órára.

Akkor kivesszem a hűtőből leveszem a tetejéről a fóliát, ráteszek egy hozzá illő tányért és átfordítom (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd leveszem róla a fóliát

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.