2x6-ból tojásos piskótatekercs őszibarack lekvárral ízesítve
500 g tehéntúró
5 dl tejszín
1 ü őszibarackbefőtt/konzerv
1 dl a befőtt/konzerv levéből
20 g zselatin
kristálycukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
2 cs vaníliás cukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs habfixáló
Piskótát sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható, mint tudjuk nem ettől lesz szép), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra. A késztésztát helyezzük egy tiszta, nedves konyharuhára még melegen, óvatosan tekerjük fel sütőpapírral együtt. A sütőpapír magába szívja a hőtől keletkező nedvességet, így a tészta nem ázik el. A feltekerést ismételjük meg kétszer, háromszor, majd a tésztát összetekerve hagyjuk kihűlni. Így ha kihűlve megtöltjük, akkor sem fog eltörni.
A túrót összetörjük pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját. A zselatint feloldjuk 1 dl barack lében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) - kiválthatjuk natur joghurttal-adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
Kell egy gömbölyű kb 2 literes edény, melyet folpackkal kibéleleltem.. Ez bármilyen tál lehet. A piskótatekercseket kb. vékony, 1 cm-nél kisebb szeletekre vágtam. .A vékony szeletelt piskótával szorosan kibéleleltem az edény belsejét, alját is. A lyukakba kis darab piskótákat tettem. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét folpackkal, picit megnyomkodjuk és hűtőbe rekjuk úgy 4 órára.
Akkor kivesszem a hűtőből leveszem a tetejéről a fóliát, ráteszek egy hozzá illő tányért és átfordítom (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd leveszem róla a fóliát
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.