Elkészítés:
Tészta elkészítése:
a tejbe tesszük az élesztőt, adunk hozzá 1 evőkanál cukrot, majd elkeverjük és hagyjuk állni 10 percet. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót és összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot,tojásokat, kefírt vagy tejfölt, olajat, a felfutott élesztőt és jól kidagasztjuk. Pici liszttel megszórjuk a tetejét,majd lefedve meleg helyen hagyjuk kelni egy órát.
Töltelék elkészítése: egy kisebb fazékba tesszük a pudingport, a cukrot,adunk hozzá egy kevés tejet és csomómentesre keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a maradék tejet. Kis lángon,sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat vagy margarint, addig keverjük amíg elolvad . Egy tálba áttesszük, folpakkal lefedjük a tetejét és hagyjuk kihűlni. A túróhoz hozzáadjuk a citrom levét, majd egy villával szétnyomkodjuk. A kihűlt krémet apránként hozzákeverjük,majd félretesszük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 2-2,5 cm vékonyra. Sima kerek pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd hagyjuk pihenni 10-15 percet. Addig felhevítjük az olajat . Egy pici tészta darabbal ellenőrízhetjük elég meleg az olaj . Ha feljön a tetejére és serceg,sül akkor jó. Kisütjük a fánkokat. Hagyjuk kézmelegre hűlni. Egy fakanál végével lyukat fúrunk , így habzsákból könnyen tölthető lesz. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük,majd megtöltjük a fánkokat. Jó étvágyat kívánok hozzá!