Igény szerin főtt áttört, kihűtött krumpli (1 kg)
liszt ( kb 30 dk)
túró ízlés szerint ízesítve (25 dkg )
szilvalekvár
só
1-2 tojás
olaj kb fél dl
zsemlemorzsa ízlés szerint cukrozva
kevés őrölt fahéj
A krumplit megfőzzükkrumplinyomón áttörjük, kihűtjük.
Adunk hozzá sót, 1 tojást és annyi lisztet hogy egy könnyen gyúrható tésztánk legyen.
4-5 cm vastag rudat sodrunk belőle, majd jó ujjnyi darabokra szeleteljük és ellapítjuk kör formára, erre rárakjuk a túrót vagy a szilvalekvár, összedolgozuk a széleket és a tenyerünk között megformázzük.
Vizet forralunk és ha fő rakunk bele a gombócokból és amint feljönnek a víz tetejére, kiszedjük hideg vízbe.
Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ha kész adunk hozzá cukrot és fahéjat és ebbe megforgatjuk a vízből kiszedett gombócokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.