Finom, egyszerű sütemény. Gyorsan elkészithető. Régebben sokszor sütöttem. De újra elő veszem a receptet.
A tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg margarin
2 dl tej
1,5 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
csipet só
2 ek.kristály cukor
A töltelékhez:
50 dkg túró
2 db tojás sárgája
5 dkg mazsola
2 cs.vaníliás cukor
15 dkg kristály cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek.tejföl
A tetejére:
vaníliás porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A mazsolát beáztatjuk.
Elkészítés:A töltelékhez kikeverjük a túrót a tejföllel,tojások sárgájával,cukorral,vaníliás cukorral,citromhéjjal majd hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tésztát vékonyra nyújtjuk,pogácsa szaggatóval /6-8cm/kiszaggatjuk. A kiszaggatott körökre teszünk 1-1 teáskanál tölteléket,ráhajtjuk a tésztát és összenyomkodjuk. A kis félholdakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ebből a mennyiségből nekem 73db lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.