Ezért a sütiért...még leérettségizni is hajlandó lennél...:);)
A tésztához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, baracklekvár. A krémhez: 1/2 kg túró, 3 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 1 csomag zselatin, pár szem barackbefőtt.
A tésztához szükséges alapanyagból lekváros piskótát készitünk Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük és egy folpackkal kibélelt kerek jénai tálat egy sorral kirakunk vele. A krémhez a túrót villával összetörjük, és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A tejet meglangyosítjuk, csomómentesen elkeverjük benne a zselatint és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. fél napig. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük. / Hullalával bekeni a tetejét kevés kakaóporral meghintve különlegesebbé tehetjük!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.