Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 1 ek cukor, 1 dl olaj, 5dkg ráma kevés só,30 g élesztő ( friss ) 1 tojás a kenéséhez. Töltelék: 50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 30- 40 g mazsola, 1 nagy tojás, porcukor ízlés szerint.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben, 1 tk cukorral, felfuttatjuk, és a ráma kivételével, a többi hozzávalókkal jól kidolgozott tésztát készítünk, letakarjuk és duplára keletjük. Ezután elnyújtjuk és a puha rámát rá kenjük és összehajtjuk, négyszeresen, ismét kelni hagyjuk olyan 30 percet. Én most egy Túrós pitét csináltam belőle a maradék tésztából kis rácsos lekvárosat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.