Finom lehet. A burgonya keményítésnek kell a krémbe?
Hozzávalók tésztához:30 dkg liszt, 12 dkg porcukor, ½ csomag sütőpor, pici só, 2 ek porcukor, 1 tojás, 2 ek tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:1/2 kg túró, 3 db krumpli, 9 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 5 dkg vaj, 1 vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 3 tojásfehérje, 8 dkg kristálycukor, marék mazsola
Elkészítés:A töltelékhez a krumplit megfőzzük, kihűtjük, krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a krumplinyomón áttört túrót, félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a 9 dkg cukorral, vajjal, reszelt citromhéjjel habosra keverjük. A krumplit, a túrót kikeverjük, hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgáját, a mazsolát, és óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét. A tölteléket félretesszük.
A tésztához a lisztet, sütőport, csipetnyi sót, porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, és a tojással, tejföllel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, és a tepsi aljára tesszük. Nem kell sem zsírozni, sem lisztezni a tepsit, papír sem kell alá. Ráöntjük az egész tölteléket, elsimítjuk, majd a másik fél tésztát is kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. 200 fokon 20-25 percig sütjük. A tepsi 22x30 cm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.