Nagyon gusztusosnak látszik, biztos legalább olyan finom.A látvány késztet arra hogy én is megsüssem. Köszi a receptet!
· A tésztához:
· 50 dkg liszt
· 25 dkg ráma
· 10 dkg cukor
· 1 csomag sütőpor
· 1 pohár tejföl
· 2 tojássárgája
·
· A töltelékhez:
· 50 dkg túró
· 3 tojás
· cukor ízlés szerint
· vaníliás cukor
· 2 evőkanál liszt ,vagy búzadara
· aki szereti 10 dkg gyümölcs a tetejére
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hagyjuk picit pihenni, és ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy keverjük a túrós masszába.
Tepsibe terítjük a tészta 2/3-ad részét (nem kell túl vastagon), ezen elegyengetjük a túrós tölteléket. A tetejét négyzetrácsosan befedjük a maradék tésztával (vagy ráborítani, ha vékonyra van nyújtva). Megszurkáljuk, és irány a sütő. Kb 25 percig lassú fokozaton süssük Forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
Én ez esetben tettem a tetejére ,epret és málnát is.
Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.