Hozzávalók:
50 dkg liszt,50 dkg túró, 25 dkg ráma, 10 dkg zsír, 30 g friss élesztő, 1,5 dl tej 1 tk cukor, 2 tk só kb 170 g tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, kétszer 20 percenként hajtogatjuk, a hajtogatás el is maradhat. Ujjnyi vastagra kisodorjuk, bevagdossuk, fél felvert tojással lekenjük, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ramával kikent sütőlemezre tesszük,vagy sütőpapírra majd előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.