Klárika, nagyon tetszik a recept. A túró milyen legyen? Rendes durva vagy krémtúró?? Koszi!
500g rétesliszt, 500g margarin, 500 g túró /250g tehéntőtó,250 g juhtúró/ , 2 egész tojás, só kb 2 teáskanál.
Kenéshez tojássárgája és 50g reszelt sajt.
A liszthez hozzá morzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a túrót, tojást, izlés szerint sót, cipót formálunk belöle és fóliábacsomaguljuk - meglehetösen lágy lesz a tésza - ne ijedjünk meg! Helyezzük a hütöbe legalább 1 éjszakára.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk sajttal, majd tetszés szerint szaggatjuk. 180 c os elömelegített sütőben rózsaszínüre sütjük.
Ennek a változatnak az elönye, hogy zárt dobozban akár napokig is friss marad /feltéve, ha nem fogy el már az elsö nap/.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.