A túróba belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, az édesítőt, a grízt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a vaníliás cukrot, majd villával alaposan összetörjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a túrós keverékkel. Nedves, de kicsavart konyharuhára terítünk egy réteslapot, megkenjük az olvasztott vaj, és az olaj keverékével, majd újabb 3 lapot terítünk rá. Közben mindet egyenként megkenjük. Addig folytatjuk, míg az utolsó lap is sorra kerül. Ráhalmozzuk a túrós keveréket úgy, hogy a lapok egyik széléből 3-4 centit kihagyunk. Ezt is lekenjük. A nedves konyharuhával, az ellentétes irányból feltekerjük a rudat, majd ugyanígy teszünk a másik rúddal is. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a rudakat, vigyázva, hogy azok ne érjenek össze a sütés közben. A rudak tetejét, és oldalait is megkenjük. A hajtásoknak, oldalt alul kell lennie! Így a réteseink súlya nem engedi, hogy azok kibomoljanak. 190°-on aranysárgára sütjük. Tálalás előtt szorbittal, vagy cukorral hintsük meg. Tanácsos kihűlve felszeletelni, mert úgy szebb, és könnyebb is!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.