1 adaghoz 1 db tojás 30 dkg liszt 1 kicsi pohár tejföl 1 evőkanál ecet 1 csipet só 10 dkg zsír, felolvasztva egy kevés liszttel a tészta kenéséhez. Túrókrém: 1/2 kg túró cukor, vaniliás cukor, mazsola, 2 db tojássárgája ( A fehérjéből habot vertem és úgy adtam a túróhoz.
A zsír + kevés liszt kivételével a hozzávalókat összegyúrom, nyújtom és meghajtogatom 1-szer. Negyedórát pihentetem és újra nyújtom és megkenem az olvasztott lisztes zsírral. Feltekerem, mint a beiglit és 5 db-ba vágom lefóliázom és a hűtőbe pihentetem, akár 24 óráig is. Utánna lehet tőlteni, én túrókrémet készítettem hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.