Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Túrós süti Dán leveles tésztából

felvitel dátuma: 2012-01-29 16:27:59       mai nézettség: 3       nézettség: 12705
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

•    60 ml meleg víz
•    125 ml tej
•    1 nagy tojás
•    350 g kenyérliszt
•    15 g friss élesztő
•    1 tk.
•    25 g cukor(Xilitet használtam)
•    250 g hideg vaj

Töltelék
•    50 dkg tehéntúró
•    3 tojás szétválasztva
•    4 ek Xilit
•    2 ek búzadara
•    1 citrom reszelt héja
•    1 marék mazsola vagy aprított gyümölcs
 


 

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tejet, vizet, egy tojást és az élesztőt egy edényben elkevertem.
A hideg vajat 1centis csíkokra vágtam.
A késes robotgépbe készítettem a lisztet, sót, cukrot, megforgattam a géppel egy kicsit.
Hozzáadtam a vajat, majd csak annyira kevertettem össze a tésztát, hogy kb. 1 cm-es vajdarabkák maradjanak benne, ez csak pár másodperc volt.
A keveréket átöntöttem egy tálba, hozzáadtam a tojásos folyadékot és lazán összekevertem.
Nem szabad agyondolgozni,  a vajdarabkáknak látszódnia kell benne.
A tálat letakartam szorosan fóliával és le is kötöttemmásnapig ment a hűtőbe.
Másnap felhasználás előtt egy órával kitettem, majd lisztezett felületre borítottam.
A hűtőben a duplájára dagadt a tészta. 50 x 50 cm-es lappá nyújtottam, a vajdarabkák jól látszódtak benne.
Mint egy levélpapírt, háromba hajtottam.
A felső harmadot a középső harmadra, majd az alsót is a középsőre.
Az így kapott hosszú csík mindkét végét visszahajtottam a közepéig, majd mint egy könyvet a közepénél is összecsuktam.
A zárt része, ami olyan, mint a könyv gerice, a bal oldalon legyen.
Ezután ezt a hajtogatást-nyújtást még 2x végeztem el, pihentetés nélkül egymás után.
Majd a hűtőbe tettem, minimum 30 percre.
Hűtés után 3-4 mm vékonyra nyújtottam.
A tészta középső harmadára halmoztam a tölteléket majd a két oldalát pizzavágóval bevagdostam. Váltakozva emeltem a csíkokat a töltelékre egyet jobbról, egyet balról, míg el nem fogyott.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem, majd kb. 45 percig pihentettem.
Végül egész tojással lekentem,180 -200 C° -a előmelegített  sütőben  20-35  percig sült.


A töltelék elkészítése
A fehérje kivételével az anyagokat jól összekeverem, és a keményre vert tojásfehérjét a túróhoz keverem óvatosan.

Ez a tészta nagyon könnyen készíthető, jól fagyasztható de munkaigényes, ezért én rögtön két adagot készítek belőle.
Hajtogatás után az egyik felét felhasználom a másikat lefagyasztom.
Sokféle formázás lehetséges.

Ez a recept nagyon sok blogon megtalálható, de Limara blogján leírtakat vettem alapul.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Csillus 2012 január 29

Ez gyönyörű,elmentem és majd alkalomadtán kipróbálom,köszi:)

0/10 anna51 2012 január 29

Koszonom a receptet, nagyon finom! Elmentem, mert az ehhez hasonlókat nálunk is mindenki szereti.

0/10 marika 2012 január 29

Nagyon mutatós, és biztosan ugyanolyan finom is! A recept bekerült a receptes könyvembe, köszi!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.