Hozzávalók:
1 kg Krumpli,
40 dkg baconszalonna,50 dkg tehén túró,15 dkg vaj, só, 1 egész tojás, liszt, júhtúró10 dkg vegyesen csináltam nem mindenki szereti a juh túrósat)
Elkészítése:
A krumplit hámozd meg és reszeld le a kegkisebb reszelőn. Picit sózd meg, üsd bele a tojást, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát, nokedli kemánységüre.
A nokedli szaggatóval szaggasd lobogó sós vízbe, és főzd ki. A szalonnát kockázd fel, és egy lábasban pirítsd meg.
Ezután szedd ki, csak a kisült zsírját hagyd benne, és s ebbe olvaszt fel a vajat. A galuskát öntsd rá, és szórd meg túróval,vagy juhtúróval. Keverd össze, és tálaláskor a megsült szalonnából szórj a tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.