Hozzávalók : 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál olvasztott vaj, 3 dl langyos tej
A töltelékhez : 25 dkg túró és 20 dkg szilvalekvár
A kenéshez : 1 db tojássárgája
Az élesztőt a langyos tejnek kb. egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalóval összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, kétfelé vesszük. Az egyik darabot nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott 30 cm-es sütőformába illesszük és a közepét megkenjük a túrós töltelékkel, úgy hogy kb. 4-5 cm maradjon üresen a szélén. A másik darabot 1 cm vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle és a felére túrós, a másik felére teszünk egy diónyi tölteléket. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük. hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután felváltva berakjuk a forma szélére, majd a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget. A közepét díszítjük a szilvalekvárral. Előmelegített sütőben, 180 C-on, kb 35 perc alatt, pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.