De jól néz ki!
- 25 dkg száraz tészta
- 15 dkb bacon szalonna kockázva
- 25 dkg tehéntúró
- 1 pohár tejföl
(A képen dupla adagból készült.)
Az apró kockára vágott szalonnát a sütéshez felmelegített AMC edénybe szórom (mi a Wokban szoktuk készíteni), kevergetve zsírjára sütöm, majd a szalonna tepertőket kiszedem és félreteszem. A visszamaradt szalonnazsírba beleszórom a száraztésztát, pirítom pár percig, majd felöntöm a tészta súlyának megfelelő mennyiségű vízzel( 25 dkg. tésztához 7,5dl víz) a fedőt először ferdén teszem az edényre, majd ha a víz felforrt, megkeverem lefedem, takaréklángon addig főzöm, míg az összes vizet felszívja a tészta, ekkor rászórom a túrót, rásimítom a tejfölt, rászórom a tepertőt, még egyszer felengedem a műszert a második pirosig. (Ha wokban készül, azon nincs visiotherm, ezért 1-2 percig hagyom rajta a fedőt.)
Tálalás előtt összekeverem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.