Piskóta:::3x5db tojás,3x5 e.k k.cukor, 3x5 e.k liszt, 3x1 cs sütőpor,
Töltelék:::75dkg túró, 20dkg porcukor, 5 cs vaníliás cukor, 2dl cukrászhab(hulala), 2 db nagyobb citrom, 1 kisüveg baracklekvár.
Bevonat:::0,5l cukrászhab (hulala) gyümölcs stb.
Hagyományos piskóta lapokat sütünk 3 db -ot.(nekem 28 cm -es formám van).Ezeket kihűtjük .A túrót kissé áttörjük és kikeverjük a porcukorral , majd belereszeljük a citrom héját és belecsavarjuk a levét is , hozzáadunk 3 cs vaníliás cukrot.Ha még édesebre szeretnék lehet hozzáadni cukrot.2dl cukrászhabot kemény habbá verünk és lassan belekeverjük a túró masszába .A z első lapot lekenjük a lekvár felével , majd a túró felével majd rátesszük a második lapot és ismételjük a lekenést.Ráborítjuk a harmadik lapot és jól megnyomkodjuk .A 0,5 cukrászhabot a 2 cs vaníliás cukrot és egy citrom levét kemény habbá verjük .A torta oldalát és tetejét véknyan lekenjük a habbal , majd habzsákkal díszitjük és gyümölccsel , csokoládéval díszitjük.Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnak szeleteljük és fogyasztjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.