12 db tojás
12 ek cukor
12 ek liszt Szódabikarbóna
Piros, kék, zöld és sárga ételfesték
Krémhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 cs vaniliás cukor
2 kk vanilia aroma
1 dl víz
12 g zselatin
3 dl habtejszín
Dekoráció:
18 dkg étcsokoládé
2 ek olivaolaj
2 ek habtejszín
20 dkg roletti
A piskótákat laponként sütjük.
3 tojást szétválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyesével a sárgáját is beletesszük. Hozzáadunk 3 ek lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbónát.
Legvégül az ételfestéket ízlés szerint (attól függ, mennyire intenzív színt szeretnénk).
Előmelegített sütőben tüpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót áttörjük a porcukorral, vaniliás cukorral és az aromával.
A zselatint felmelegítjük, majd hozzáadjuk a túróhoz.
A habtejszínt remegős habbá verjük, majd a túrós masszához keverjük óvatosan.
Megtöltjük a lapokat, tetejét és oldalát is megkenve, majd hűtőbe tesszük 1 órára. Közben a mázhoz a csokit gőz felett olvasztjuk, olivaolajjal és habtejszínnel hígítjuk.
Mikor már nem forró a máz, a torta tetejére öntjük. Rolettivel körberakjuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
ha nem rakjuk körbe semmivel is tartós a hab, illetve én díszítésképp boltban kapható virágokat, csoki szivecskéket és köszöntő táblát raktam rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.