Hozzávalók:kb. 1 l tej, 3 tojás,1 vaniliás cukor, 6 db. zsemle,/Jó a 2-3 napos maradék is,/izlés szerint cukor, pici zsír, vagy olaj a sütéshez,1 cs. túró +1 tojás a túróhoz.
Elkészítés: A zsemlék tezejét levágjuk, közepét kiskanállal kivájjuk.A tojást némi cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet,és összekeverjük. Ebbe a tejesz masszába áztatjuk meg a zsemléket, a kivájt belsejét is, és kistányérra félre tesszük. A túrót kevés cukorral és a zsemlék kivájt belsejével,1 van.cukorral összekeverjük. Kiolajozott tepsibe beletesszük a zsemléket, megtöltjük a töltelékkel rátesszük a megáztatott " kalapját". Én négy zsemlét csináltam, mert nemszeretem a túrósat, ezért kerül bele a maradékból szeletekre vágott zsemle.Előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük. Tetejét porcukorral hintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.