Kb. : 1,70 kg-os tisztított házi nyúl
10 dkg zsír
1 nagy fej hagyma
350 gramm tejföl (2 kis pohár)
10 dkg szalonna
só, bors
A nyulat megsózom, borsozom, és a csíkokra vágott szalonnával bespékelem mindenhol.
Állni hagyom 1 óráig. A zsírral bekenem az egész nyulat,majd a hagymát fél karikára vágva beterítem vele.
Ez után az egészet lefedem alufóliával,és beteszem a sütőbe 1.5 órára kb.180 fokos sütőbe.
Leveszem az alufóliát,és a tejföllel bekenem egyenletesen,majd , sűrűn locsolgatva , még kb 30 percig sütjük 150 fokon.
Javaslatom: aki szereti a fűszereket az tehet rá kakukkfüvet is pl. , mert a nyúlhoz jól dominál,illetve lehet használni még zsír helyett más étolajakat is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.