Hozzávalók 8 személyre:
1 db konyhakész tyúk
3 szál sárgarépa
3 szál fehér répa
1 zeller gumó
1 db kisebb karalábé
1/4 fej kelkáposzta
1 db paradicsom
1 db paprika
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
8-10 szem egész bors
só
ételízesítő
csipet gyömbér
csipet szerecsendió virág
csipet sáfrányos szeklice
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megmossuk...
Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Főzzük tovább míg a tyúk megpuhul. A levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket és a tyúkot daraboljuk ízlés szerint. Betétnek külön főzzünk ki lúdgége tésztát vagy cérnametéltet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.