* 1 nagy uborka
* 6 evőkanál tejföl
* 7 gerezd fokhagyma
* egy maroknyi kapor
* só, bors ízlés szerint
- Az uborkát meghámoztam, vékony rudacskákra reszeltem, vízzel leöblítettem, lecsöpögtettem, megszórtam sóval, majd félretettem amíg kissé megpuhult.
- Az uborkának kinyomtam a levét és egy tálba tettem.
- Hozzáadtam a felapritott fokhagymát, apróra vágott kaprot, a tejfölt és sóval borssal izesitettem.
- Tálalásig a hűtőszekrényben tartottam.
Nem pont eredeti tzatziki, mert én nem tettem bele se olajat, se citrom levet és nem joghurttal hanem tejföllel készítettem el.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.