Szerintem biztos finom! Kiprobálom.
Hozzávalók: 4 kg uborka, 1-2 fej hagyma, 0,5 kg cukor, 0,5 l 20 % -os ecet, só, ízlés szerint, fél kiskanálnyi Egy maréknyi csokor kapor koriander mag ,egy kis kávéskanál egész fekete bors ,egy kávéskanál mustármag ,3-4 szem babérlevél . Egy-egy késhegynyi borkén és Na –benzoát
Elkészítése: Az uborkát folyó víz alatt megmossuk, majd anélkül, hogy meghámoznánk, legyaluljuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és vékony karikára, félkarikára szeleteljük. A felszeletelt zöldségeket kisebb rétegekben egy mély tálba tesszük úgy, hogy alul uborkát, rá néhány szelet hagymát, majd a rétegek között ízlés szerint sózzuk. Amikor az összes zöldség a tálba került, rátöltjük a cukrot a fűszereket és az ecetet, majd egy tiszta konyharuhával letakarva 2-3 órán át állni hagyjuk. Ez alatt az ecetben teljesen feloldódik a cukor. Ezután óvatosan átforgatjuk és a steril forró ecetes vízzel átöblített tiszta üvegek aljára rakunk a kaporból majd rászedjük a salátánkat .Majd mindegyik üvegre egy késhegynyi borként és Na –benzoátot teszünk végül a salátalevet az uborkára öntjük.
Hűvös helyen tároljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.