· 2 evőkanál olaj
· 30 dkg új borsó
· 20 dkg új burgonya
· fél evőkanál piros paprika
· 1 evőkanál liszt
· 1 evőkanál só
· fél evőkanál ételízesítő
· 3 db új sárgarépa
· 3db új fehér répa
· 1 csokor petrezselyemzöld
· A galuskához:
· 2 db tojás
· só
· és annyi liszt, amennyit felvesz a tojás kb 3-4 evőkanál
Elkészítés:
A borsót és kockára vágott burgonyát az olajon megpárolom. Beleteszem a fél kanál pirospaprikát, az 1 kanál lisztet, és szinte rögtön felöntöm úgy 2,5 l vízzel. Ízesítem a sóval, ételízesítővel, és felfőzöm. Ezután belerakom a sárgarépát, fehér répát petrezselyemzöldet, és lassú tűzön puhára főzöm. A tojással jól ki gyúrom a galuska tésztát Végül beleszaggatom a levesbe .Akkor jó ha a galuskák feljöttek a leves tetejére .
Nincs is finomabb mint az új zöldségekből készült tavaszi borsó leves .
A Képeken tésztával készült a leves ,az utolsó képen galuskával
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.