1 nagy csokor újhagyma zöldje
1 nagy krumpli
1 petrezselyemgyökér
2 gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál tejföl
só
bors
késhegynyi marokkói fűszerkeverék (elhagyható)
A krumplit a fokhagymát, és a petrezselyemgyökeret megpucolom és apró kockára vágom.
Az újhagyma zöld szárát megmosom, felkarikázom, és a többi zöldséggel együtt egy lábasba rakom.
Felöntöm másfél liter vízzel, vagy húslevessel, sózom, fűszerezem és addig főzöm amíg a gyökér és a krumpli megpuhul.
Akkor leveszem a tűzről és botmixerrel pürésítem.
A tejfölbe 2-3 evőkanálnyit teszek a levesből, simára keverem, majd visszaöntöm a levesbe.
A mixerrel simára keverem és ha még kell teszek hozzá vizet, hogy krémes legyen az állaga.
Felforralom és lehet tálalni.
Én piritott kenyérkockával, és reszelt sajttal kínálom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.