Hozzávalók :
1,5 kg Burgonya
6db tojás
2,5 dl tejföl
1 csokor újhagyma zölddel együtt
20 dkg trapista sajt
fél dl majonéz
1 kávéskanál őrölt bors
1 tk só
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg gépsonka
olaj a tepsi kikenéséhez
Vittem egy kis újítást az ételünkbe ,saját elképzelés szerinti recept .
Elkészítés :
A tojást és a burgonyát héjastul megfőzzük .A sonkát szalonnát apró kockákra vágjuk.
Az új hagymát jól megmossuk és apróra vágjuk zölddel együtt.Közben a tejfölt majonézt kikeverjük
hozzáadjuk a borsot és egy csipet sót .Ha megfőtt a burgonya megpucoljuk és a tojást is.
A tepsit kiolajozzuk vékonyan és alulra burgonyát karikázunk picit sózzuk majd a szalonna a sonka
,tojás karika jól megszórjuk az új hagymával. és közben meglocsoljuk a majonézes öntettel.
Ezt így addig rétegezzük amíg el nem fogy minden hozzávalónk.Tetejére egy sor burgonya kerül és az
összes megmaradt öntet .Erre szórjuk a lereszelt trapista sajtot és még egy réteg új hagymát .
20 percig lefedve sütjük a sütőben ,közepes lángon majd levesszük a fedőt és 5-7 percig ropogósra
sütjük a tetejét .Jó étvágyat nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.