Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » vadas-marhából,ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2012-03-09 19:02:38       mai nézettség: 1       nézettség: 5743
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

Hozzávalók:
 

1-1.30 kg marhahús/fehér vagy feketepecsenye, stefánia//
3-4 szál fehérrépa és sárgarépa
2-3 fej vöröshagyma
fűszerek:
4-5 babérlevél szemes bors, majoranna, kakukkfű, tárkony, , ételízesítő, őrölt bors
1 pohár tejföl
mustár
cukor
citromlé vagy ecet./én ecetet használok/
4-5 evőkanál olaj
2-3 evőkanál liszt a habaráshoz
kb. fél liter víz


a fűszerezéshez www.toldifuszer.hu termékeket használtam

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

 

A húst megmosom és éles késsel a lehártyázom.
A zöldségeket és a hagymát megpucolom, felaprítom. A hagymát szálasra a répákat karikára vágom.
Egy edénybe /én kuktát használok/ beleteszem az olajat, felforrósítom, majd a húst beleteszem és néhány perc alatt, mindkét oldalát megpirítom. Barnás kérget sütök , majd kiemelem, és a zsiradékban megfonnyasztom a hagymát, majd hozzáteszem a zöldségeket és néhány percig kevergetve pirítom. Ezt követően a hús visszateszem, hozzáadom a fűszereket és kb. fél liter vízzel felöntöm, hogy nagyjából ellepje.
A kuktát lezárom és másfél-két órát főzőm. Ha kiengedett a gőz, kinyitom és 3-4 evőkanál ecetet teszek hozzá, majd visszazárom és két-három napig ebben a pácban érlelem.
A 2-3 nap érlelés után a húst a kuktából kiemelem, felszeletelem, majd félre teszem és elkészítem a mártást.
A babérleveleket és a szemes borsot kidobálom a léből, majd egy edényben a zöldségeket a lével együtt össze turmixolom./nekem bot mixerem van/  Egy edényben néhány/2-3/ kanál cukrot karamellizálok, egy kis vízzel felöntöm és ha elolvadt a cukor hozzáöntöm a turmixolt zöldségekhez. Felforralom és az elkészített habarással besűrítem/liszt+tejföl/. Ha sűrű lenne, vízzel lehet higítani. Kinek-kinek ízlése szerint cukorral és mustárral /esetleg még ecettel/ pikánssá tesszük.
A felszeletelt húst beletesszük, összeforraljuk és tálaljuk.

Köretnek zsemlegombóc a klasszikus. Én nokedlit szoktam mellé készíteni, de lehet főtt tésztával is tálalni. /pl. csőtészta, orsótészta stb./

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 március 09

Nagyon guszta, biztos finom is, de nemhiszem hogy 2 perc alatt elkészül.

10/10 Kiss Tímea 2012 március 09

Halat,vadat s mi jó falat. Pazar!!! :-)

0/10 muterka 2012 március 09

Anna, persze, hogy nem! Az előkészületre azt írtam, hogy 2x30 perc, a főzésre pedig, hogy 2 óra! Csak az első számjegyet rögzítette a rendszer! Bocsika. Köszönöm az észrevételt! Kijavítottam!

10/10 BATHÓ AMANDA 2012 március 09

Ez teljesen az édesanyám által készített vadasra emlékeztet ! Ő is pácolta pár napig a husit, a zöldségeket. Ügyes vagy, Marianna !

10/10 Szász Éva 2012 március 09

Nagyon guszta Marianna ügyes vagy!!!!

0/10 muterka 2012 március 10

Timike, Amanda és Éva! Köszönöm szépen!

10/10 Tóthné Éva 2017 július 29

Szuper!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.