80 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás
Csipet só
1 ek vaj
1/2 ek zsír
Petrezselyem
1 kg sertéshús (nekem most comb volt)
2 fej hagyma
Kevés olaj
Ízlés szerint pirospaprika
Kevés ételízetsítő
1 paradicsom
Fél paprika
1 kk majoranna
Először odatesszük a pörköltet.
A felkockázott, megtisztított húst lecsöpögtetjük, közben az apróra vágott hagymát megpiritjuk az olajban.
Szórunk rá kevés pirospaprikát, majd a húst beletesszük.
Hirtelen mozdulatokkal átpiritjuk, majd felöntjük vízzel. Belekockázzuk a paradicsomot és a paprikát, majd ízlés szerint megszórjuk ételizesítővel.
Fedő alatt pároljuk, majd mikor majdnem kész 1 kk majorannát beleszórunk.
A gnocchihoz a burgonyát megpucoljuk és sós vízbe megfőzzük.
Leszűrjük, megtörjük, majd hozzá adjuk a tojást, sót és a fél evőkanál zsírt.
Ha langyosra hűlt hozzádolgozzuk a lisztet. Nudliszaggató nagy lyukán forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amikor a gnocchi a víz tetejére feljön, kiszedjük és petrezselymes vajba forgatjuk.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.