Elkészítés:
A krémhez a pudingot a tasak hátulján lévő leírás szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd a kockázott margarint adjuk hozzá. Dolgozzuk össze jól, majd tegyük bele a sót, a cukrot és a langyos vizet. Gyúrjuk össze jól, majd fóliával letakarva 15-20 percet pihentessük a hűtőbe.
Közben az almát reszeljük le, nyomkodjuk ki, és adjuk hozzá a citromlevet és a vaniliás cukrot. Lassú tüzön dinszteljük 3-4 percet. Amikor az alma már kezd pirulni, adjuk hozzá a búzadarát és vegyük le a tűzről.
A tésztánkat osszuk 3 egyenlő részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk akkorára, amekkora a tepsink. Kivajazott tepsibe tegyük az első lapot, szúrkáljuk meg villával és erre öntsük rá az almás tölteléket. Fedjük be a következő kinyújtott lappal, erre pedig a vaniliás krémet kenjük rá. Végül a harmadik lappal zárjuk le. Szúrkáljuk meg villával, majd előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat! 😊
Tipp: A vaniliás krém elég kemény lesz, ha teljesen kihűl, érdemes robotgéppel lazítani, hogy kenhető legyen.