1 csomag Tante Fanny nyújtott rétestészta 200 g
25 dkg cérnácska,
50 dkg túró
3 db. tojás
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg cukor
8 dkg mazsola
1 db. citrom reszelt héja és leve
5 dkg margarin, vagy vaj
1 csipet só
A sütőt melegítsük elő 190 C fokra ( légkeverős sütő esetén 180 C fokra )
Egy kisebb tepsit vagy sütőtálat megkenjük olvasztott margarinnal.
A fele rétestésztát ( 3 db ) egyenként a tepsibe teszem és megkenem rétegenként olvasztott margarinnal.
Majd rátesszük a tölteléket, és a réteslap másik felét hasonló módon mint az első 3 réteget, és a tetejét szintén bekenjük olvasztott margarinnal.
Addig sütjük, amig a teteje kezd pirulni.
A mielőtt szeletelnéd egy kicsit érdemes várni, hogy hűljön a tészta.
(tegyünk mindig édes tésztába is egy csipet sót, mert az hozza ki az ízeket)
Töltelék:
A túrót áttörjük, a három tojás sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjával és levével összekeverjük.
Beletesszük az megtisztított mazsolát.
A tojás fehérjét habbá verjük.
Kifőzzük a cérnametéltet sós vízben, leszűrjük, kissé lehűtjük és a túró keverékhez adjuk.
Utána keverjükbele óvatosan a keményre vert tojásfehérjét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.