4 db nagyobb csirkecomb
2 db kígyó uborka
4 dl joghurt
3-4 gerezd fokhagyma
só
grill fűszer
őrölt fehér bors
őrölt fekete bors
oregánó
étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: Az uborkát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk óvatosan, hogy ne essenek szét. Ha kapunk csirkecomb filét azzal könnyebb dolgunk van. A húst grillfűszerrel megszórjuk,őrölt borssal,oregánóval ízesítjük és állni hagyjuk fél órát.
Elkészítés: Az uborkát kinyomkodjuk és összekeverjük az őrölt fehér borssal, fokhagymával és a joghurttal. Sózni már nem kell. A húst grillen vagy serpenyőben megsütjük úgy, hogy sülés közben egy kisebb fazékkal vagy lábossal /amibe előzőleg vizet engedünk, hogy nehezebb legyen/ lenyomjuk, "vasaljuk". Eredetileg faszenes vasalóval készítik grillen vagy rostlapon. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásnál a salátával kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.