De jó! Nagyon tetszik!
Zöldség,répa,zeller,karalábé,zöldség zöld,1 zöld paprika,2 paradicsom, 1 fej hagyma,4-5 gerezd fokhagyma só,bors,kömény.A galuskához:2 db tojás egy kicsi víz,liszt.! A suhantáshoz 1kanál zsír ,pirosparikaTejföl Ez egy jellegzetes Hódmezővásárhelyi paraszti étel,mivel én nem vagyok tősgyökeres Vásárhelyi ,de megtanultam a párom anyukája sokat készített!Legutóbb a Gasztroangyal műsorban készítették el mikor nálunk forgattak!
Megtisztítom és felszeletelem a zöldséget,majd felteszem főni,sózom,borsozom pici köményt teszek bele,és 1 húsleves kockát!Közben elkészítem a tésztát:2 tojással kevés vízzel liszttel leves tésztát gyúrok ne legyen kemény jól nyújtható legyen!Kinyújtom vékonyra,csíkokra vágom megkenem zsírral meghintem borssal.Össze csippentem a szélét.megsodrom,és kötök rá egy csomót!Beleteszem a tésztát a levesbe és 20 percig főzöm!Egy kanál zsírt felforrósítok,beleteszek egy két kiskanál törtpaprikát mikor sisetreg egyet beleteszem a forró levesbe!Ezért is hívják suhantott levesnek is!Tejfölt is tehetünk bele!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.