A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sós, borsos tejbe áztatjuk, amibe zsályaleveleket is vágunk. Másnap a húst lecsöpögtetjük, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán egyenletesen megsütjük. (a lisztbe tehető ízlés szerint őrölt pirospaprika is)
Tepsiben is süthetjük a hússzeleteket.
Forró olajban megsütjük a kockára vágott krumplit, amit köretként adunk a pecsenye mellé.
Ezalatt elkészítjük a fokhagymaszószt is. Kevés olajba fokhagymanyomóval belenyomunk 10 gerezd fokhagymát, enyhén pirítjuk, de vigyázunk ne égjen meg. Felöntjük kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Jól elkeverjük, majd besűrítjük.
A pecsenyét a sült krumplival, a fokhagymaszósszal, és savanyúság helyett befőttel tálaljuk. a befőtt édeskés íze kihangsúlyozza a fokhagymamártással kínált hús pikánsságát.