60 dkg pulykamell
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
5 dkg zsemlemorzsa
0,5 dl rum
só, fűszerkeverék ízlés szerint
40 dkg burgonya
étolaj a sütéshez
liszt, tojás, zsemlemorza a panírozáshoz
alma, narancs a díszítéshez
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk.
Megtöltjük az aszalt gyümölccsös töltelékkel, összetűzzük hústűvel.
( a hússzeletnek egyik felére tesszük a tölteléket, majd a hús másik felét ráhajtjuk, és egyenletes vastagságúra nyomkodjuk )
Panírozás után forró olajban kisütjük, és slégen ketté vágjuk.
A megtisztított burgonyát vékony szeletre vágás után forró olajban kisütjük.
Töltelék:
A vegyes aszalt gyümölcsöt, zsemlemorzsát, rumot, fűszerkeveréket, sót összekeverem, ( ügyelni kell, hogy a töltelék ne legyen híg )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.