vajon kevesebb husból is lehet csinálni
A jó idő lehetővé tette, hogy bográcsban főzzünk vegyes pörköltet.
A húst megtisztítom, feldarabolom tetszés szerint. A hagymát megpucolom, felkockázom, a paprikát és paradicsomot is nagyobb darabokra vágom. A bogrács aljára teszem a csontosabb húsokat, köröm, oldalas, rá a csülök felkockázva és a csontja, rá a tetejére a sertéscomb felkockázva, közben beleszórom a közepetájt a hagymát, felöntöm kevés vízzel ellepje a húst. Mikor felforrt, akkor beleteszem a tört pirospaprikát, sót, borst ízlés szerint. Később hozzáadom a paprikát és paradicsomot, valamint pirosaranyat. Jól megrázom a bográcsot és mikor majdnem kész, megpucolom a burgonyát és beleteszem. Amikor a burgonya készre főtt, akkor tálalom.
Szoktuk úgy is készíteni, hogy előbb kevés zsíron megpirítjuk a hagymát és úgy pirospaprika kevés víz, meg a hús, de így a szaftja sűrűbb marad és van benne zsírosabb hús, ezért nem fontos zsírral főzni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.