Tészta:
50 dkg liszt
3 evőkanál porcukor
1 mokka kanál só
2 evőkanál étolaj
3,5dl tej
1 élesztő.
Töltelék:
1 túró
1 tojás
ízlés szerint cukor, mazsola.
Az átszitált lisztet, 2 kanál porcukorral, a sóval a 2 kanál olajjal tálba öntjük.
A 3,5dl tejet 1 kanál cukorral meglangyosítjuk, bele az élesztő, és össze dolgozzuk!
Jól kidagasztjuk,és meleg helyen kelesztjük!
Lisztezett deszkán 30x40 cm lappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal vagy olajjal.
Rá rakjuk a tölteléket, feltekerjük.
A két végét egymásba dugjuk, koszorú formára!
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, éles késsel bevagdaljuk.
A szeleteket kifordítjuk, megkenjük 1 tojás sárgájával.
Előmelegített sütőben 200 C fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.